Hemsidor för Barn och Unga
Det finns många hemsidor med information, tips och råd för barn och unga om olika organisationer i samhället. Här kommer tips på några som skapats av stora välgörenhetsorganisationer och myndigheter.
BRIS står för Barnens rätt i samhället och är en barnrättsorganisation som erbjuder stöd både på distans och på plats för barn och unga. De har öppet med chatt och telefon dygnet runt samt erbjuder kuratorsmottagning på plats utöver gruppstöd för barn i olika åldrar.
Ditt Ecpat är en hemsida som skapats av Ecpat, en välfärdsorganisation som verkar mot sexuella övergrepp mot barn. På hemsidan finns det både tillgång till stöd genom chatt, information för barn och unga samt att eventuellt ta bort eller ner känsliga bilder.
Jag vill veta är en hemsida som skapats av Brottsoffermyndigheten och erbjuder information om rättigheter vid brott för barn och unga som är under 8 år, mellan 8 och 13 år samt mellan 14–17 år. Hemsidan erbjuder information på flera olika språk utöver svenska.
Killar.se är en hemsida som organisationen Män har skapat och driver. På hemsidan finns det både direkt stöd i form av chatt och forum men också information om relationer, hälsa, kroppen och våld.
Koll på Soc är en hemsida som skapats av Socialstyrelsen och erbjuder information om socialtjänsten för barn och unga. Sidan erbjuder även information på svenska, engelska och arabiska.
Lilla krisinfo är Krisinformations hemsida för barn och unga där det finns information om både aktuella samhällshändelser och information om exempelvis HLR, säkerhet på isen och hur skyddsrum fungerar.
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med och för unga som lever i en familj där en eller fler föräldrar har svårigheter med missbruk och/eller sin mentala hälsa alternativt att det förekommer våld i familjen. De erbjuder både information och olika typer av stöd, både enskilt och i grupp.
Snorkel är en hemsida som skapats av kommuner och regionen i Uppsala län och den erbjuder information och tips om övningar för barn och unga för att öka deras förmåga att hantera sin psykiska hälsa både åtgärdande och hälsofrämjande. De har även en gratis app tillgänglig för iphone och android.
UMO är ungdomsmottagningens hemsida som erbjuder information och möjligheter för stöd från både jämnåriga och personal på ungdomsmottagningen. Det finns information om kroppen, relationer, puberteten, beroendeframkallande ämnen, mående och våld.
Kommentarer
Skicka en kommentar